Wandelaars zondag massaal op post voor eerste editie CM Urban Walk in autovrij Lier

Golazo
Golazo

Meer dan 3500 wandelaars hebben zich ingeschreven om op zondag 17 september tijdens de eerste editie van de CM Urban Walk Lier een sportieve en culturele ontdekkingstocht te maken in het autovrije centrum van de Pallieterstad. Een overdonderend succes! Inschrijven voor deze unieke 10 km lange wandeling langs en dwars door bijzondere gebouwen en locaties kan nog tot en met zaterdag. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

De deelnemers aan de CM Urban Walk Lier vertrekken zondag in zes startwaves tussen 8u30 en 11u30. Start en finish bevinden zich op het Paradeplein. Langsheen het parcours liggen 15 locaties die speciaal voor de CM Urban Walk hun poorten openzwaaien om de wandelaars een unieke inkijk te geven. Zo zullen de deelnemers dwars door overbekende Lierse eyecatchers als het Zimmermuseum, het Stadhuis en het Begijnhof trekken, maar ook door verborgen parels als de Colibrantzaal en CC Vredeberg, waar de deelnemers via de loges naar de zaal kunnen wandelen. Ook een passage door LAGO Lier – De Waterperels en een bezoek aan de kijkdoos van Sint-Gummaruskerk, die momenteel gesloten is voor restauratie, staat op het menu.

De CM Urban Walk Lier is niet alleen een sportieve en culturele ontdekkingstocht, maar staat ook voor culinaire verwennerij. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op een heerlijke portie Arla Skyr en op enkele proevertjes, zoals chocolaatjes en een Liers Vlaaike. Wat het ook nog extra leuk maakt om zondag de wandelschoenen aan te trekken en op verkenning te gaan in de Pallieterstad is dat zondag 17 september autovrije zondag is in Lier. In een groot deel van de historische stadskern zijn geen auto’s toegelaten. Ook heel wat Lierse verenigingen organiseren die dag allerhande activiteiten en de Lierse beiaard zal verschillende malen te horen zijn.

“Lier is een ideale stad om te voet te verkennen”, zegt burgemeester Rik Verwaest. “Nergens vind je groen, geschiedenis en gezelligheid zo dicht bij elkaar. We kijken ernaar uit om de Urban Walkers met Lierke Plezierke te laten kennismaken!”

CM Urban Walk Series

De CM Urban Walk Lier maakt deel uit van de CM Urban Walk Series. Brussel mocht op 19 maart de spits afbijten, op 28 mei was Brugge het decor voor een CM Urban Walk en op 18 juni was Antwerpen aan de beurt. De CM Urban Walk Series wordt op zondag 3 december afgesloten in Gent.

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK LIER

Programma zondag 17 september 2023:
• Vanaf 8u: afhalen deelnamepakket
• 8u30 – 11u30: start in waves
• 17u: finish laatste deelnemer

Start en finish:
Paradeplein, 2500 Lier

Deel dit bericht