Locaties

De locaties worden één voor één vrijgegeven in de loop van augustus en september. Starten en finishen doen we op het Paradeplein. 

Zimmermuseum en Zimmertoren

We wandelen door het Zimmermuseum en ontdekken er de levenswerken van Louis Zimmer, gepassioneerd door klokken en astronomie zoals de jubelklok en de wereldvermaarde astrologische klok.  Vergeet buiten geen foto of selfie te maken aan hét herkenningspunt van de stad Lier, de Zimmertoren.

Constant Lier

Een karaktervolle zeventien-eeuwse voorgevel met een moderne binnenkant, dat is de succesformule van Constant Lier. Dit historische gebouw was het vroegere stadshuis en is nu een modern congrescentrum en co-working space. 

Het Begijnhof van Lier

Het Begijnhof in Lier is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De meeste huisjes dateren uit de 17-18de eeuw en is sinds 1998 Unesco werelderfgoed. We wandelen door het Hemdsmouwken, het smalste straatje van Lier, via de Grachtkant en Hellestraat naar de Vest.

Stadskantoor - Dungelhoeffsite

Het stadskantoor opende de deuren in 2013 op de Dungelhoeffsite. Het heeft een plek in de gebouwen van de vroegere Cadettenschool. In 1991 studeerde daar de laatste lichting af. In 1998 kwam dit gebouw in de handen van de stad Lier, en na een grondige renovatie namen de administratieve diensten van de stad er hun intrek.

De Kwekerij

De Kwekerij is een creatieve hub voor startende en opschalende ondernemingen. Momenteel biedt deze hippe co-workingspace al voor 12 bedrijven onderdak. De Kwekerij is haar naam schatplichtig aan de prachtige historische site in het centrum van Lier, waar de eerste Rijkskweekschool van de toenmalige Zuidelijke Nederlanden opgericht werd voor onderwijzers (en later ook regenten). 

Stadhuis Lier

Op het midden van de Grote Markt bevindt zich het stadhuis van “Lier Plezierke”. We wandelen doorheen dit prachtige gebouw dat in de 15de eeuw dienstdeed als de lakenhalle (gebouw dat zijn oorsprong kent in de middeleeuwen als handels- en stapelplaats voor textiel zoals laken &wol). 🪡

CC Vredeberg

Een kapel omgebouwd tot schouwburg, dat is de succesformule van CC Vredeberg. Ontdek de rijke geschiedenis van deze locatie op 17 september en wandel via de loges naar de buhne

Bibliotheek de Fé: Het Leescafé en de Colibrantzaal

De bibliotheek van Lier verbergt enkele schatten. Naast het imposante Leescafé, dat werd ondergebracht in het oude St.-Jozef-rusthuis, is de absolute troef van deze locatie de Colibrantzaal.

Deze voormalige kapel in neogotische en eclectische stijl met Byzantijnse motieven wordt tegenwoordig gebruikt als evenementenlocatie.  

Jezuïetenkerk

Dit staaltje architecturale kunst is een voormalige Jezuïetenkerk en dateert uit de 18e eeuw. Het is de laatste Jezuïetenkerk die in België gebouwd werd. Deze locatie is uiterst geschikt voor concerten vanwege de akoestiek. 

Lago Lier - De Waterperels

Wandel door de meest bezochte attractie van de stad: LAGO Lier – De Waterperels. 

Stadsmuseum Lier

Ontdek de geschiedenis van Lier in het stadsmuseum. De eyecatchers van het museum? De mammoet van Lier en wall-of-fame met bekende inwoners. 

Het Spuihuis

Dit gezellige huisje naast de vesten was vroeger onderdeel van de stadsomwalling. Vandaag is dit het clubhuis van de Sociëteit van de Schaepshoofden.

Sint-Gummaruskerk

Het herkenningspunt van Lier wordt op dit moment verbouwd en gaat in 2024 terug open voor het grote publiek.  Werp alvast een exclusieve blik achter de schermen… 

Reuzenhal

Maak kennis met de grootste bewoners van de stad: De Reuzen van Lier. 

|  Met dank aan Visitlier.be