Eerste editie CM Urban Walk Lier op zondag 17 september brengt wandelaars op unieke locaties en in bijzondere gebouwen

Golazo
Golazo

Op zondag 17 september vindt de eerste editie van de CM Urban Walk Lier plaats. Tientallen historische en bijzondere locaties zwaaien hun deuren open voor de wandelaars, die een parcours van ongeveer 10 km zullen afleggen. Inschrijven voor deze unieke ontdekkingstocht door Lier kan vanaf nu!

Constant Lier is de eerste locatie die op 17 september zijn deuren opent voor de CM Urban Walk Lier. Het vroegere stadshuis is nu een congrescentrum en co-working space. Voor veel Lierenaars is dit dus een heel herkenbare plek, maar tegelijk ook een nieuwe kennismaking.

De CM Urban Walk trekt ook langs het Zimmerplein, de Zimmertoren en door het Zimmermuseum. Het is al Zimmer wat de klok slaat in Lier! Maar ook een passage door het Begijnhof, dat sinds 1998 tot het Uneseco Werelderfgoed behoort, mag niet ontbreken. Binnenkort zullen nog veel meer locaties en gebouwen die deel uitmaken van de eerste CM Urban Walk Lier bekendgemaakt worden.

“Lier is een prachtige plek waar water, natuur en de historische stad allemaal op wandelafstand van elkaar liggen. We kunnen de bezoekers van Urban Walk dus een unieke ervaring aanbieden”, aldus burgemeester Rik Verwaest. “Voor ons is de Urban Walk een perfecte manier om Lier in de kijker te zetten”, vult schepen voor Financiën, Lokale Economie, Roerend Erfgoed, Musea en Toerisme Ilse Lambrechts aan. “Toerisme is voor ons immers ook een manier om onze horeca en lokale handelaars in de kijker te zetten. Daar is dit actieve concept voor sportieve genieters ideaal voor.”

“We verwachten ruim 3000 wandelaars. Het succes van de Urban Walk ligt in het ontdekken van een stad en wandelen op plekken waar je normaal niet komt. Mensen van over heel Vlaanderen zullen naar Lier komen, maar het parcours zal verrassen en is dus minstens zo boeiend voor mensen uit de buurt. We zijn ervan overtuigd dat Lier, het Brugge van de Kempen, onze deelnemers heel veel te bieden heeft”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

CM Urban Walk Series

De CM Urban Walk Lier maakt deel uit van de CM Urban Walk Series. Brussel mocht op 19 maart de spits afbijten en op 28 mei was Brugge het decor voor een CM Urban Walk. Op zondag 18 juni is Antwerpen aan de beurt en op zondag 17 september wordt Lier de vierde manche van de CM Urban Walk Series, die op zondag 3 december afgesloten wordt in Gent.

“In al deze steden zien we ook een positieve impact op het verblijfstoerisme en het café- en restaurantbezoek in het weekend van de Urban Walk. Veel deelnemers geven achteraf ook aan dat ze ook daarna nog op bezoek zullen gaan in de stad die ze ontdekten. Het is de eerste keer dat we naar Lier komen met dit concept. Veel deelnemers staan te popelen”, vervolgt Greg Broekmans.

Tot slot nog een fijn weetje: op zondag 17 september is het ook autovrije zondag in Lier, wat het nog extra leuk maakt om op wandelschoenen op ontdekkingstocht te gaan door de Pallieterstad!

PRAKTISCHE INFO CM URBAN WALK LIER

Programma zondag 17 september 2023:
• Vanaf 8u: afhalen deelnamepakket
• 8u30 – 11u30: start in waves
• 17u: finish laatste deelnemer

Start en finish:
Paradeplein, 2500 Lier

Deel dit bericht